Slik sparer du store summer på fem minutter

Hvor vanskelig er det egentlig å bytte mobilabonnement?

Slik sparer du store summer på fem minutter

Det messes stadig om hvor mye man kan spare på å bytte mobilabonnement, og det er en sannhet i det. Mange bekker små gjør stor å, som det sies - å spare noen femtilapper gir store summer på slutten av året.

Men hvordan fungerer det egentlig i praksis? Hvordan bytter man abonnement i 2022, og er det vanskelig å få til? Kan du gjøre det selv?

Her kommer en oversikt over hvordan du enkelt bytter mobiloperatør - det viser seg at det er mye lettere enn man skulle tro.

Faktisk så lett at du egentlig ikke trenger å gjøre særlig mye mer enn å taste inn navnet ditt for å gjøre betydelige besparelser.

Det billigste gir også mest

PlussMobil lar deg prate i telefonen og sende meldinger ubegrenset, også innenfor EU og EØS, så hvor mye data du bruker per måned blir den avgjørende faktoren.

4 GB er det vanligste abonnementet, som holder i massevis til både flittig surfing og sjekk av sosiale medier - og som ifølge prissammenligningstjenesten Bytt.no er en av de beste og billigste i sitt slag i Norge, til 199 kroner per måned.

Om du ikke er de som besøker nettsider flittigst finnes det også et abonnement på 1 GB til kun 119 kroner mer måned.

Slik sparer du store summer på fem minutter

Den lave prisen til tross - du får med en drøss ekstra innhold på kjøpet: Skylagring for bilder og tre måneder mobilforsikring er med som standard på alle PlussMobil abonnementer, mens ubrukt data overføres til neste måned og kan brukes der.

I tillegg får du mulighet til å lese elektroniske utgaver av en rekke kjente magasiner og aviser på mobilen eller nettbrettet, inkludert Dagbladet, Se og Hør, KK, Vakre Hjem & Interiør, VI OVER 60, Allers, På TV og Dagbladet - og Pluss-abonnement på nett til både Dagbladet.no, kk.no, seher.no, VI Pluss og Elbil24.

En skikkelig rosin i pølsa, med andre ord.

Grei skuring

Etter å ha valgt datastørrelsen på PlussMobil.no og tastet inn navn, personnummer og e-postadresse er du allerede i mål.

De fleste ønsker å beholde sitt nåværende nummer, og det koster ingenting.

Faktisk gjøres alt automatisk for deg - PlussMobil ordner både overføring og oppsigelse av ditt forrige abonnement.

Det er heller ikke fakturagebyr, og Avtalegiro opprettes enkelt når du betaler den første regningen i nettbanken.

Etter å ha bestilt abonnementet få du tilsendt en SMS med overføringstidspunktet, som markerer når du offisielt er over på et nytt abonnement. Det tar som regel rundt to uker, men om tidspunktet ikke passer det bare å ta kontakt med kundeservice og sette dato selv.

5 minutter = 1200 kroner spart hvert år

Og det var det.

Du er over på nytt abonnement uten å måtte gjøre mer enn å skifte ut SIM-kortet, og helt uten å betale noe ekstra.

Rent bruksmessig er det ingen forskjell å spore, ut over hvem man betaler til: PlussMobil bruker det samme mobilnettet som Telenor, og har dermed nøyaktig samme dekning (og 5G). Det gir en trygghet å vite at man har dekning om noe skulle skje.

Om ditt tilsvarende abonnement koster 300 kroner i måneden - vil de fem minuttene brukt på å bestille spare deg hele 1200 kr i året.

For ikke snakke om pengene spart på Aller-magasinene du nå kan lese gratis på mobilen.

Slik sparer du store summer på fem minutter

Vi bryr oss om ditt personvern

PlussMobil er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer