Dette er small talk-situasjonene vi frykter mest

Er du redd for å bli stående fast i heisen med sjefen eller bli plassert sammen med en du ikke kjenner på julebordet? Slik håndterer du de mest pinlige situasjonene.

Dette er small talk-situasjonene vi frykter mest

Pinlig stillhet kan legge en solid demper på både humør og stemningen – så her er det om å gjøre å komme seg ut av situasjonen på en mest mulig elegant måte.

– Eksemplet med å stå fast i heisen blir veldig ofte brukt, men hvor ofte skjer det egentlig at heisen stopper ... Uansett, i en sånn situasjon ville jeg startet med å teste ut stemningen. Slå av en vits som en liten «ice breaker». «Dette er vel straffen for å ikke ta trappa», for eksempel. Du merker fort om det er stemning for small talk, eller om det beste er å bare holde kjeft, sier Erling Arvola. Han har jobbet mange år som researcher i TV-bransjen og har lang er erfaring i å møte nye mennesker. For noen år siden skrev han boken «Small talk – hvordan snakke om det meste med de fleste» sammen med kameraten Thomas Leikvoll.

Kjenner vi egentlig hverandre?

Den situasjonen Arvola selv synes er verst å småprate seg ut fra, er for eksempel på foreldremøter, der man gjerne er litt usikker på om man egentlig kjenner de andre som er til stede. Man har sett ansiktene, men klarer ikke helt å plassere verken navn eller hvem de er foreldre til. Og hvis det er foreldremøte for 6. klasse, er det langt over grensen til pinlig å spørre også.

Det samme gjelder hvis man møter en gammel kollega eller studiekamerat på bussen, som helt klart kjenner igjen deg, men det ringer ingen bjeller.

– Et godt triks da er å starte med å si noe sånt som «så hyggelig å se deg, når var det egentlig at vi møttes sist?» Så kan du håpe at den andre vil si noe som gjør at du husker litt mer etter hvert, råder small talk-eksperten.

Med fremmede til bords

Dette er small talk-situasjonene vi frykter mest

En annen situasjon som mange synes er litt sosialt utfordrende, er å bli plassert ved siden av folk du ikke kjenner på julebordet eller seminaret. Det samme gjelder når du kommer inn på en fest, og ikke umiddelbart ser noen du kjenner fra før. Det er da small talk-evnene dine blir satt på prøve.

I slike situasjoner kan det være godt å støtte seg til et abonnement på Folkepraten fra PlussMobil. Da vil du få tilgang til alt premium plussinnhold fra blant annet Dagbladet, Se og Hør, KK og Allers, og du kan alltid finne noe å prate om.

Her kan du bestille Folkepraten fra PlussMobil.

Vi bryr oss om ditt personvern

PlussMobil er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer